fbpx

MEGJELENÉSEINK

Itt olvashatsz eddigi sajtó megjelenéseinkről.

KARC FM - SPÁJZ Magazin: Milyen készségek kellenek a jövő munkahelyeire?

Egy friss kutatás szerint a szakmai alázatot és a kitartást hiányolják leginkább a pályakezdőkből a HR szakemberek. Egészen máshogy látja magát a munka világával ismerkedő fiatal, mint a munkaadó. A fiatalok viszont a megfelelő pályaorientációs programokat és a felkészítést hiányolják.
Mi okozza ezeket a nehézségeket? Mit tudnak a fiatalok tenni? Mit tehetnek a szülők, hogy felkészítsék gyermekeiket a jövő munkahelyeire? Erről beszélgetett Zétényi Anna, a FutureKids Intézet alapítója és Paulovics Éva, a Jobsgarden ügyvezető igazgatója a KarcFM ma reggeli adásában. A szakértők egyetértenek abban, hogy a társas-érzelmi kompetenciák kiemelt szerepet kapnak a jövőben.

Hallgassatok bele itt. 🙂

FEM3 CAFÉ: A jelenlegi óvodások 65%-a olyan szakmában fog elhelyezkedni, ami még nem is létezik

Megdöbbentő tény, hogy a jelenlegi óvodások 65%-a olyan szakmában fog elhelyezkedni, ami még nem is létezik – mondta a szakértő. Zétényi Anna kreativitás ökológus szerint a fiataloknak a döntés szabadsága miatt nehéz a pályaválasztás, míg a szülőknek azért, mert nem tudják, mire kell felkészíteniük őket. A FEM3 Café vendége többek között arról beszélt, hogyan lehet segíteni az érettségi előtt álló diákoknak, illetve, hogy a pályaválasztás valójában döntések sorozata.

A FEM3 CAFÉ adása elérhető itt.

ATV: Milyen szakmák és karrierek lesznek a jövőben?

A Start Plusz vendégei Veres Rita nagykövet, Singularity University Budapest és Zétényi Anna ügyvezető, monster.hu állásportál.

Az ATV adása elérhető itt.

KARC FM – SPÁJZ Magazin: Mit hoz a jövő a fiatalok számára? Mit vár el a Z generáció a munkaadóktól?

Tudta, hogy az óvodások 65%-a olyan szakmában fog dolgozni, ami ma még nem is létezik? Hogy ami ma hiányszakma, azt lehet, hogy hamarosan robotok végzik? Hogy a 4 éves műszaki képzésen amit az első évben tanulnak, annak 50%-a mire végeznek, elavulttá válik? Felkészültek erre gyermekeink? Milyen iskolára, képességekre lesz szükségük, hogy boldoguljanak majd a munkaerő piacon? Szakértők válaszolnak a kérdésekre.

A KARC FM adása elérhető itt.

Magyar Rádió: Felmérés a fiatalok munkaerőpiaci elvárásairól

Hamarosan sok ezer fiatal érettségizik, diplomázik, és kerül ki az álláspiacra, de milyen reményekkel, tervekkel? Milyen szempontok fontosak a fiatalabbak számára a munkakeresésnél? Mivel lehet őket megnyerni? Mennyire készek a fejlődésre, alkalmazkodásra, mennyire látják reálisan az esélyeiket? A Monster.hu állásportál és a Future Work Festival közös gyorsfelmérése szerint barátkozós főnököt szeretnének, lendületet és tanulást, rugalmas munkaidőben, vidám csapattal és inspiráló környezetben. Hogyan találkoznak az elvárások és a kínálat?

A Magyar Rádió adása elérhető itt.

Készülj velünk a jövőre!

Csatlakozz a FutureKids olvasótáborához!

Hírlevelünkben eljuttatjuk Hozzád:

- legfrissebb híreinket,
- aktuális képzési lehetőségeinket
- és olyan szórakoztató anyagokat, melyekkel erősítheted a kapcsolatodat a gyermekeddel.

Tarts velünk!

Adatvédelmünkről itt olvashatsz >>

FutureKids Intézet Kft.
Központ: 1055 Budapest, Stollár Béla u. 22. - I.emelet
Telefon: 0620 459 3161

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/005408

Kövess bennünket a közösségi oldalakon is: