fbpx

RÓLUNK

Ismerj meg bennünket és küldetésünket!

Figyelünk a jövőre!

A jövőben egy dologban lehetünk biztosak, hogy minden változik. A technológiai újítások, a mesterséges intelligencia és az automatizáció térnyerése erősen befolyásolja majd a társas kapcsolatainkat, karrierünket, boldogulási lehetőségeinket is. Ezek a változások az életünk mind több területét írják át, melyhez alkalmazkodnunk kell. Sőt, együtt kell haladnunk a változással. Olykor ez felnőttként és szülőként sem egyszerű, a gyermekek számára pedig igazi kihívás lehet.

Miként tudjuk a Jövő Gyermekei Programban a gyermekeket támogatni abban, hogy önmagukhoz mérten felkészüljenek egy olyan jövőre, melyről csak elképzeléseink vannak?

Lehetőséget teremtünk a gyermekek és fiatalok számára, hogy megismerjék a legfontosabb értéket a világon: önmagukat. Segítjük őket, hogy felismerjék és megértsék miként gondolkoznak, éreznek, kapcsolódnak és viselkednek, és megtanítjuk, hogy ezeket miként fordítsák a maguk és társaik javára. Segítünk elsajátítani azokat a gondolkozási, érzelmi, társas képességeket, melyekkel kifejezhetik vágyaikat, igényeiket, ötleteiket úgy, hogy ezt környezetük is megértse és elfogadja. Így átélhetik és megtapasztalhatják, hogy amiben bízhatnak a jövő világában, az saját maguk és saját képességeik.

Látjuk, hogy a jövőben a változásokkal a leginkább emberi képességek léphetnek valódi szövetségre: a komplex gondolkozás, az érzelmi intelligencia, az együttműködés, a kreativitás és a rugalmasság. A Jövő Gyermekei Programban ezért ezeket a képességeket fejlesztjük. Figyelemmel, megértéssel és biztonságos térben.

Gyere, tarts velünk!

A Jövő Gyermekei Programot azért indítottuk el, hogy támogassuk a jövő generációinak sikerét.
Pszichológus, közgazdász és kreativitás ökológus végzettséggel, a HRPortal.hu alapítójaként, a Monster.hu állásoldal korábbi vezetőjeként gyakran találkoztam olyan fiatalokkal, akik bár tehetségesek, üzleti környezetben mégis nehezen tudják kibontakoztatni képességeiket. Szívemhez mindig is közel állt az emberi alkotóképesség és kreativitás természetének vizsgálata, hogy miként teremtjük meg a kreativitásunkkal a jövőt, hogyan határozza meg sikereinket. 2017-ben az alapítókkal együtt nyitottam meg a Future Work Festival-t, ahol bemutattuk, miként változik meg a munka világa és az emberi képességek jövője. Meggyőződésem, hogy az intelligenciának számos formája létezik: logikai, kreatív, zenei, van intelligencia a mozgásban, és ehhez hasonlóan az érzelmeinknek is megvan a maga logikája, a bennük rejlő intelligencia, mely áthatja életünk minden területét. Hiszem, hogy saját érzelmeink őszinte megismerése és elfogadása új kapukat nyithat meg egy teljesebb élethez, önvalónk kibontakoztatásához. A Jövő Gyermekei Programban a célunk, hogy a gyermekek és fiatalok felkészülten léphessenek a jövő világába.
Zétényi Anna

FutureKids Intézet alapítója, programvezető

Gyakorló anyaként, környezettudatos emberként, marketing- és reklámszakemberként is foglalkoztat a jövő és a világ változása. A legfontosabbnak azt tartom, hogy gyermekeinket felkészítsük a jövőre, megvilágítsuk számukra a jövő adta lehetőségeket és kihívásokat. Annával már dolgoztunk együtt, felnőttek munkaválasztását segítettük, egy projekt során pedig elmélyedhettünk a képességek fejlesztésében is. Remélem sok szülő hasonlóan fontosnak tartja majd ezt a területet, mint én.
Tóth Réka

Brand manager

Az együttműködés és a kreativitás életünk számos területén egyre inkább az eredményesség nélkülözhetetlen feltételei. A kulináris világban ez hatványozottan így van! 7-12 éves gyerekeknek tartott nyári főzőtáborunkban Anna és csapata lehetővé tették, hogy a gyermekek a gasztronómiai kalandozások során tudatosan is megismerkedhessenek az együttműködés és csapatmunka sajátosságaival, és vidám gyakorlati feladatokon keresztül elsajátíthassák lényegi fortélyait. Ez az élmény és együttes megtapasztalás igazán jól jött a lekvár főzésnél, a pite gyúrásnál vagy a szülőkkel közös piknik előkészítésénél. A sok finomság mellett a gyerekek az együtt alkotás örömét is magukkal vitték a táborból! Köszönjük!
Ferkócza Judit

Projekt koordinátor, Culinary Institute of Europe

A FutureKids Intézet egy olyan hely, ahol a szorongó, megfelelni vágyó gyermekem önmaga lehet, ahol valóban elhiszi, hogy ő egy értékes emberke. Nem kis feladat elérni ezt nála, én jó pár éve próbálkozom, kevés sikerrel. A legjobb szívvel ajánlom a programot minden gyereknek.
Gabi

Patrícia anyukája

A gyermekeim szuper jól érezték magukat a nyári táborban. Örülök, hogy létezik olyan program, amely a gyerekek lelki fejlesztésének aspektusaira is hangsúlyt fektet.
Zsuzsi

Bogi és Bendi anyukája

Szívélyes, közvetlen fogadtatásban volt részünk, a környezet is modern és barátságos. Szerencsém volt bekapcsolódni a foglakozásokba nagymamaként és láttam, hogyan kelti életre a gyerekek fantáziáját egy-egy játék, hogyan aktiválja a kreativitásukat, és tanítja őket együttműködni a közös siker érdekében. Az empatikus, támogató és szabad közeg hatására erősödött a pozitív kisugárzásuk. Ez egy hiánypótló lehetőség, fontos lenne, hogy a szülők is felismerjék: az érzelmi fejlesztés ugyanolyan fontos a gyerekek számára, mint a sport, a nyelvtanulás, vagy más különóra.
Lúcia

Tanárnő

Készülj velünk a jövőre!

Csatlakozz a FutureKids olvasótáborához!

Hírlevelünkben eljuttatjuk Hozzád:

- legfrissebb híreinket,
- aktuális képzési lehetőségeinket
- és olyan szórakoztató anyagokat, melyekkel erősítheted a kapcsolatodat a gyermekeddel.

Tarts velünk!

Adatvédelmünkről itt olvashatsz >>

FutureKids Intézet Kft.
Központ: 1055 Budapest, Stollár Béla u. 22. - I.emelet
Telefon: 0620 459 3161

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/005408

Kövess bennünket a közösségi oldalakon is: