fbpx
Jelenlegi állapot
Nincs beiratkozva
Ár
Ingyenes

Velünk együtt taníthatod a gyermekednek az érzelmek világát!

A FutureKids-nél mi azért dolgozunk, hogy felkészítsük a gyerekeket a ma és a jövő kihívásaira. Egy ilyen gyorsan változó világban, mint a mai, ugyanis azok lehetnek sikeresek, akik könnyen veszik az újdonságokat, gyorsan tudnak alkalmazkodni, miközben mégsem veszítik el önmagukat, céljaikat.
Ezért nagyon fontos, hogy már gyermekkorban megismerjük önmagunkat, az értékeinket, hogy egész életünkön át képesek legyünk folyamatosan tanulni, fejlődni. Hogy nyitottak legyünk az újdonságokra, könnyen teremtsünk kapcsolatokat más emberekkel, és könnyedén osszuk meg az ötleteinket másokkal.

Ezeknek a társas készségeknek a szíve az érzelmi intelligenciánk.
Az a képességünk, hogy okosan bánunk az érzelmeinkkel, hogy felismerjük az érzelmeink értékét és jelentését, és tudatosan használjuk őket. Ugyanis az érzelmeink segítenek bennünket navigálni a világban és az emberek között. Az érzelmeink segítenek bennünket döntéseket hozni és elérni a céljainkat is.

A FutureKids-nél mi ezt tanítjuk a gyerekeknek, hogy hogyan bánjanak okosan az érzelmekkel, hogyan tudnak jól együttműködni egymással, és engedjék szabadjára a kreativitásukat. Ha a gyerekek ezzel a tudással nőnek fel, akkor felnőttként sokkal nagyobb esélyük lesz a sikeres és boldog életre, az álmaik megvalósítására.

Mi most ehhez nyújtunk segítséget Nektek online programunkkal.

A 5-10 éves gyerekeknek szóló programunkban 8 héten át újabb és újabb érzelemmel ismertetjük meg a gyerekeket. Beszélünk nekik az örömről, a haragról, a félelemről és szomorúságról. Megmutatjuk, hogy mit jelentenek ezek az érzések és hogyan tudják őket jól használni és kifejezni.
Beszélünk a gyerekeknek még arról is, hogy miért fontos a család és a barátok. Mit jelent az újdonság és a szabadság.

Miről tanítunk az online programunkban?

A 8 hetes online programban beszélünk a társas kapcsolatok és az érzelmek fontosságáról:

1. héten: a barátságról és szerepéről (kik a barátaink, mit adhatunk a barátunknak, hogyan barátkozzunk)
2. héten: a félelemről és bátorságról (mi a félelem, mi a szerepe, hol lakik a félelem, mit tudunk kezdeni vele)
3. héten: a család fontosságáról és szerepéről (kikből áll a családunk, miért fontos a család, hogyan tud jól működni a család)
4. héten: a szomorúságról (miért lehetünk szomorúak, mit mutat meg a szomorúság, mit tudunk tenni, ha szomorúak vagyunk)
5. héten: az örömről és a boldogságról (mi okozhat számunkra örömet, hogyan tudjuk megosztani az örömünket, mire tudjuk használni az örömet)
6. héten: a dühről, haragról, annak helyes kifejezéséről (miért fontos érzelem a düh és mit mutat meg nekünk, hogyan tudjuk a dühünket jól kifejezni és használni)
7. héten: az újdonságról, és az ismeretlen dolgokról (miért fontos nyitottnak lenni az újdonságokra, miért félünk esetleg tőle)
8. héten: a szabadságról és annak jelentéséről (mitől vonzó és félelmetes is a szabadság egyszerre)

Online programunk ingyenes, hogy minden gyermek számára elérhető legyen.

Csupán neked, szülőként kell regisztrálnod a Futurekids weboldalán, hogy gyermekedhez is részt vehessen benne.

Miként működik a programunk?

A regisztrációt követően tudjátok megnyitni a gyerekeknek szóló online képzésünket. 8 héten át, hetente új leckét nyitunk meg nektek, mely tartalmaz egy online videót és játékos feladatokat is.

Online videó:
Minden héten újabb és újabb videót nézhettek meg, mely az érzelmeket mutatja be a gyerekeknek. A gyermekednek szóló videó kb. 15-20 perc hosszúságú, és tartalmaz rajzolós-gondolkozós feladatokat is.
Kérjük, ha tudsz, készíts oda egy füzetet is, amelybe a gyermeked rajzolhat és írhat a bemutatónk közben.
A videóban bemutatott feladatokat megtalálod majd az oldalon is, letölthető formában. Ha ezeket előre ki tudod nyomtatni, akkor a füzet helyett azokat a lapokat is használhatjátok. Ha ez nem megoldható, elég lesz a füzet.

Játékos feladatok:
Találtok majd színezőket és további játékos feladatokat is a videó mellett, melyekkel együtt játszhattok a gyerekekkel. Amellett, hogy ezek a játékok szórakoztatók, segítik is a kapcsolatotok elmélyülését, az egymásra hangolódást, egymás megértését.

Fontos tudnod ugyanis, hogy a gyerekek az érzelmekkel való helyes bánásmódot a szülők példamutatásán keresztül tanulják meg. Vagyis, ha te okosan bánsz az érzelmeiddel, a gyermeked is ügyesebb lesz ebben 🙂

Egyéb tudnivalók:

Természetesen szívesen várjuk a kérdéseket, visszajelzéseket a kepzes@futurekids.hu e-mail címre.
Ha tetszik a kezdeményezésünk, akkor kérjük, hogy oszd meg más szülőkkel is, hogy az ő gyermekükhöz is eljuthasson ez a program.
Bízunk abban, hogy hasznosnak és értékesnek találjátok a munkánkat.
Várunk Benneteket és gyermeketeket szeretettel 🙂Köszönjük, hogy velünk együtt fejlesztitek a gyerekek érzelmeit!