fbpx

A technológia változások hatása a munkaerőpiacot teljesen átalakítja és sokkal jobban kiélezi a generációk közötti különbségeket is. Soha nem volt még ilyen nehéz dolga a cégeknek, a szülőknek, a gyerekeknek, mint napjainkban.

A mai fiatalok másképp kapcsolódnak a cégekhez

Amikor a céghez új, fiatal munkaerő kerül azzal szembesülnek, hogy egészen más módon gondolkozik, máshogy kapcsolódik a szervezethez és a kollégákhoz is. A Jobsgarden egyik kutatása rámutatott arra, hogy bár a munkaadók részéről fontos elvárás lenne a türelem, az alázat és a kitartás a mostani fiatalok mindent sokkal gyorsabban akarnak megkapni, mint a korábbi generációk, s ha ez nem történik meg gyakran csalódnak és hamarabb feladják. Sokuknak nincs reális képe arról, hogy milyen a munka világa, pár hónap alatt akarnak látványos és gyors karriert befutni, és nehezen fogadják el, hogy a folyamatos fejlődés és az idő hozza el a sikert. Izgalmat, állandó történést szeretnének, s ha ezt nem kapják meg, akkor csalódnak.

Az egyik legnagyobb nemzetközi karrieroldal, a Monster.com magyarországi kutatása szerint a pályakezdők a főnöküktől törődést, támogatást, segítőkészséget és emberibb bánásmódot várnak el. Azt szeretnék, hogy a főnökük legyen barátságos, nyitott, és egyenrangú partnerként kezelje őket. A határozottság, a magabiztosság és a szakmai hozzáértés már nem jelentett számukra olyan prioritást. Ha figyelmesek vagyunk, akkor láthatjuk, hogy a fiatalok által a főnöküktől és munkahelyüktől elvárt jellemzők egy szülői énállapotú társra vonatkoznak. Vagyis a fiatalok azt várják a munkahelyüktől, hogy úgy kezeljék őket, mint a szüleik. Elsősorban azért, mert hiába léptek felnőtt korba, érzelmileg még mindig gyermek énállapotban működnek. A konfliktus pedig sokszor abból fakad, hogy a vállalati világ már felnőtt-felnőtt kapcsolatokat feltételez.

 

Eric Berne pszichológus, a tranzakcióanalízís legismertebb szakembere megfigyelte, hogy az emberek a társas érintkezéseik során háromféle énállapotban lehetnek: gyermeki, felnőtt és szülő énállapotban. A gyermeki énállapot a személyiségnek játékosságot, kreativitást és spontaneitást kölcsönöz. Felnőtt énállapotban jellemző a racionális gondolkodás, a helyezetek ésszerű megközelítése és értékelése. Szülő énállapotban leginkább úgy érzünk, reagálunk és viselkedünk, ahogy a szüleink tették, ez lehet irányító vagy gondoskodó. A teljes ember e három énállapot egészséges egyensúlyára törekszik.

Mi állhat ennek a hátterében?

Leginkább az, hogy ezek a fiatalok azt élik meg, hogy felnőttnek lenni nem jó dolog. Nincs biztonság, nincs kiszámíthatóság és nem érzik magunkat potensnek. Ebben az sem segít, hogy gyakran látják a szüleiket is szorongani, aggódni élethelyzetek miatt. Mostani életünk olyan mértékben felgyorsult, amire még nem volt példa, a fiatalok számára sincs olyan minta, ami irányt mutatna, hogyan kell magabiztos felnőttként működni a világban.